Veel sportschutters en jagers hebben op Waalsdorp hun eerste ervaringen in het kleiduifschieten opgedaan. Nog steeds worden door gecertificeerde instructeurs opleidingen gegeven. Regelmatig houden wij op onze vereniging "Introductielessen Kleiduifschieten". Deze worden speciaal georganiseerd om het publiek kennis te laten maken met deze tak van de (Olympische) schietsport. Dit is toegestaan volgens: artikel B.2.2.5 van de Circulaire Wapens en Munitie.

De kosten per deelnemer zijn €30,-. Een introductie les bestaat uit totaal 20 schoten op vier posten, inclusief instructie door een gecertificeerde instructeur, plus oordoppen en gebruik van een schietbril. Voor extra schoten/ kleiduiven betaalt u € 1,- per schot extra.

IMG 1858

Deelnemers aan de Introductie kleiduivenschieten moeten in bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs in verband met de verplichte registratie. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Alcohol gebruik vooraf aan de introductie les is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan om verkleed (carnavals/feest/camouflage kleding etc.) deel te nemen aan de introductielessen. 
Aanwijzingen van baanfunctionarissen moeten ten alle tijden worden opgevolgd.
Schietbaan: per introductie-groep gaan ongeveer 7-10 deelnemers per instructeur de schietbaan op. De introductie neemt per groep ongeveer een anderhalf uur in beslag.

SJN-cursisten

Ook deelnemers aan de jachtopleiding zijn bij ons welkom. Er wordt door ervaren en gecertificeerde instructeurs (en veelal ook jagers) van de SJN en/ of de KNSA, instructie gegeven in het omgaan en schieten met een hagelgeweer tot op examen-niveau. De kosten per deelnemer zijn €25,-. Een les bestaat uit totaal 25 schoten op verschillende jachtposten, inclusief instructie door een gecertificeerde SJN/KNSA instructeur. Na afloop krijgt u in uw jachtcursusboekje een stempel van de NBvS met datum en geparafeerd door een SJN instructeur. De posten zijn volgens de examen geldende regels van de Stichting Jachtopleidingen Nederland afgesteld.

Openingstijden schietbaan:

Woensdag: 13:00 uur - 18:00 uur

Vrijdag: 13:00 uur - 18:00 uur

Zaterdag: 13:00 uur - 18:00 uur 

Gelieve van te voren reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Houd rekening met een reactie tijd van 5 dagen.
Onze schietvereniging is voorzien van een horecagelegenheid, daarom is zelf meegenomen drank en/ of voedsel niet welkom. 

Het telefoonnummer van de schietbaan is: 070-3241667 (alleen tijdens openingstijden bereikbaar)